Cristian Florian: PSD nu a înțeles nimic din votul din data de 16 noiembrie

Marți, 9 decembrie, proiectul de lege de aprobare a OUG nr. 55 privind migrația aleșilor locali a fost adoptat de plenul Senatului cu votul majorității constituite în jurul PSD.

Senatorii Partidului National Liberal au criticat dur acest proiect de lege și modul în care PSD-ul înțelege să facă în continuare politică, fără a ține cont de schimbarea de atitudine ce ne-o cer cetățenii din această țară; pentru ca asta ne cer oamenii: să ne schimbăm, iar noi, liberalii, am înțeles acest lucru. O clasă politică nouă nu mai are nevoie de transfugi politici și nici de aleși locali care trec de la un partid la altul.

Senatorii PSD, partidul din care fac parte, iată, nu au înțeles nimic, dar absolut nimic, din ceea ce s-a întâmplat pe data de 16 noiembrie, semn că foarte mulți din liderii acestei formațiuni politice au rămas încremeniți într-un proiect ce deja a expirat. Votul lor pozitiv dat în urale de bucurie ne spune că oamenii aceștia sunt deciși să accepte mai departe migrația politică, că șterg fără nicio mustrare de conștiință votul cetățenilor care a cerut pe 16 noiembrie schimbarea fundamentală a modului de-a face politică.

Singura soluție ce ne-a rămas la dispoziție pentru a desființa această lege abuzivă este atacarea acesteia la Curtea Constituțională a României, lucru pe care Partidul Național Liberal îl va face în perioada următoare. Am apreciat, încă de la apariția acestei OUG nr. 55, că este neconstituțională, încălcând grav prevederile legii fundamentale. Trist este că încălcarea Constituției nu reprezintă nicio problemă pentru ca PSD-ul să-și atingă scopul politic, chiar liderul senatorilor PSD, în ședința de plen a Senatului, a declarat că oricum, chiar dacă această lege va fi declarată neconstituțională, ea deja și-a produs efectul, iar noi, senatorii opoziției, nu avem cum să schimbăm această situație.

                                                                 

Senator Daniel Cristian Florian

Recomandari

Alte Articole