Curți și beciuri inundate în municipiul Bistrița

Județul Bistrița Năsăud s-a aflat ieri, până la ora 19.20, sub incidența unei avertizări cod portocaliu de ploi.

Pe numărul unic de urgență 112, au fost înregistrate mai multe apeluri prin care a fost solicitată intervenția echipajelor specializate, după cum urmează:

Curți și beciuri inundate în municipiul Bistrița (străzile Dogarilor, Mihai Eminescu – operator economic, Ecaterina Teodoroiu – grădiniță, Albert Berger, Iuliu Hossu, Colinei, Independenței) şi orașul Năsăud – strada Horea.

Două echipaje de pompieri de la Detașamentul de Pompieri Bistrița și unul de la Secția de Pompieri Năsăud, cu trei motopompe, sprijiniți de trei echipaje de pompierii voluntari de la Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita, au acționat în sprijinirea populației pentru evacuarea apei din curți și beciuri.

De asemenea, au fost afectate două linii de medie tensiune (Năsăud – Beclean și Bistrița – Şieuț), cu aproximativ 2500 de abonați. Echipaje de la furnizorul de energie electrică sunt în teren, pentru remedierea problemei.

Şi în municipiul Bistrița, aproximativ 2000 de abonați din zona de nord a orașului au rămas fără energie electrică după ce un transformator electric s-a ars. Echipaj de la furnizorul de energie electrică a intervenit pentru remedierea problemelor.

Distribuitorul de apă din municipiul Bistrița a avut peste 30 de solicitări venite din partea populației afectată de furtună.

Pe raza localității Rodna, CLSU a intervenit pentru evacuarea apei dintr-o gospodărie, curățarea, cu ajutorului unui buldoexcavator, a unei porțiuni de cca. 200 m din DN 17 D (pe un singur sens de mers) și a aluviunilor care au spălat trei drumuri comunale.

Recomandari

Alte Articole