Da, da, da! Braconieri pe râul Ilișua

După principiul ,,râul trece, peștele rămâne în cârligul undiței”, doi vrednici locuitori ai satului Ilișua, comuna Uriu, au considerat că nimic nu este mai potrivit în aceste frumoase zile de iarnă decât pescuitul la …pod. Mai exact, la podul rutier din Ciceu Cristești, unde Ilișua ,,cea frumos curgătoare și limpede ca cristalul” caută să ajungă în Someș.

Ghinionul celor doi bărbați a fost apariția jandarmilor din Beclean, care au fost anunțați prin numărul unic de urgență 112. Pavel C. de 32 de ani şi Gabriel A. de 37 de ani sunt domiciliaţi în Ilişua.

Când să facă mujdeiul pentru consumul viețuitoarelor subacvatice, pe numele acestora au fost întocmite actele de constatare şi sesizare care vor fi înaintate Parchetului competent material şi teritorial, pentru a se da soluţia legală.

Conform Ordonanţei 23/2008, privind pescuitul şi acvacultura „producerea, importul, deţinerea, comercializarea sau utilizarea uneltelor de plasã de tip monofilament”  constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la 1 la 3 ani şi interzicerea dreptului de a pescui pentru o perioadă cuprinsă între 1 şi 3 ani.

Așa că, multă vreme nu îsi vor mai ura ,,Fir întins!”

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole