Daniel Suciu îi cere lui Oltean să îşi aducă oamenii la vot

USL Bistriţa-Năsăud a început în forţă camapania electorală, filiala judeţeană fiind hotărâtă să îşi atingă scopul: debarcarea preşedintelui României, Traian Băsescu, în urma referendumului din 29 iulie. Daniel Suciu a declarat că ,,înainte de a fi o bătălie politică, pentru noi este un test de responsabilitate, de a chema oamenii la vot. Facem aceeaşi provocare şi colegilor noştri care astăzi îl apără pe Traian Băsescu să fie la fel de responsabili şi să ceară oamenilor să iasă la vot.”

În cadrul conferinţei de presă de vineri, Suciu a ţinut să spună că social-liberalii bistriţeni vor merge ,,din casă în casă”, pentru că ,,este o chestiune principială şi de legitimitate pentru că pe lângă discuţiile tehnice şi juridice, România şi Europa aşteaptă legitimitate după acest referendum. De luni în tot judeţul vom avea campanie electorală, suntem extrem de mobilizaţi.”

De altfel, Suciu si- continuat pledoaria, aducând acuzaţii grave atât fostei  coaliţii aflate la guvernare, cât şi preşedintelui suspendat : ,,Ştim cum au trăit românii cu Traian Băsescu, singurul judecător absolut este electoratul. Misiunea noastră e să le reamintim oamenilor ce a făcut Băsescu, cum li s-au tăiat salariile şi pensiile, cum el a fost protectorul PDL, că în timp ce ei sărăceau camarila portocalie prospera, că acela care face azi apel la cinste este cel mai necinstit şi fricos politician din România. Traian Băsescu ştie că va pierde şi îi este frică. Este cel mai mincinos politician şi printre cei mai bogaţi, dar el ni se prezintă drept cinstit”

Nici liberalul Dorin Dobra nu s-a lasat mai prejos şi a plusat: ,,În 29 iulie nimeni nu stă acasă. Nu ne cere cvorum de 50 la sută nici comisia de la Veneţia, nici legile în vigoare, dar nu asta ne e miza. 50 la sută vor fi făcuţi, n-avem o problemă cu asta, ci cu legitimarea sau delegitimarea unui preşedinte al unei ţări triste.”

 

Raimond Petruţ

 

 

 

Recomandari

Alte Articole