Delegație vietnameză, în vizită la Bistrița

Aflați într-un tur de întâlniri de curtoazie prin județele țării, Excelența Sa, Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, doamna Tran Thi Thanah Nhan și Excelența Sa, Ambasadorul României în R.S. Vietnam, Valeriu Arteni, a efectuat în perioada 21-22.08 o vizită în județul Bistrița-Năsăud, pentru consolidarea relaţiilor dintre România şi Vietnam, în special cu provincia Lâm Đồng, dar și cu scopul de a promova tot ce avem mai frumos pe meleagurile noastre.

Prefectul județului, Ovidiu Victor Frenţ, a fost gazda întâlnirii, iar vicepreședintele Consiliului Județean Bistrița-Năsăud, Vasile Puica a prezentat județul, avantajele competitive ale acestuia, din punct de vedere turistic, cultural, economic şi al deschiderii faţă de mediul de afaceri.

Excelența Sa, Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, doamna Tran Thi Thanah Nhan, a mulțumit pentru primire și a subliniat că: „Am vizitat peste 50 de țări ale lumii, dar situez România pe un loc special, unul aparte. Aveți o cultură bogată, lucruri și locuri deosebit de frumoase, dar mai ales oameni talentați. Am fost deosebit de impresionată de hărnicia și creativitatea lor.

Vă asigur de întregul meu sprijin, prin poziția pe care o am, și aș dori să stabiliți o persoană de contact care să ne ajute, să ne furnizeze informații cu privire la legislația din domeniului investițiilor, pentru a merge mai departe și a stabili concret modalitățile de consolidare ale relaţiilor dintre județul Bistrița-Năsăud și provincia Lâm Đồng.

„Apreciez demersul pe care îl faceți pentru promovarea țării noastre, unul care vine în spiritul acestui an special, când sărbătorim Centenarul Marii Uniri. Noi am fost întotdeauna ca și țară o punte între vest și est. De aceea, cred că avem toate premisele pentru dezvoltarea a tot ceea ce ați enumerat.

Dl. Ambasador Valeriu Arteni este un vechi prieten al nostru, vizitând de mai multe ori județul, și vom face tot ceea ce putem pentru ca prietenia dintre Vietnam și Bistrița-Năsăud să fie transformată în proiecte care să aibă ecou și să arate că oamenii pot să apropie țările, chiar dacă ele sunt pe continente diferite.”- a precizat prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț.

Excelența Sa, Consulul Onorific al României în R.S. Vietnam, doamna Tran Thi Thanah Nhan, a fost impresionată de potențialul turistic al județului nostru și și-a exprimat dorința de a promova portul popular și Bistrița-Năsăud.

Ambele părţi au apreciat în sens pozitiv schimbul de informaţii din cadrul întrevederii, manifestând interes pentru o bună colaborare, iar Excelența Sa, Ambasadorul României în R.S. Vietnam a înaintat ideea înfrățirii județului cu provincia Lâm Đồng.

 

Recomandari

Alte Articole