Delicte silvice, pe raza municipiului Bistriţa

La data de 17 iulie a.c., pe raza municipiului Bistriţa, conducătorul auto al unei autoutilitare care transporta material lemnos, văzând echipajul de poliţie, a oprit autovehiculul şi a încercat să se sustragă verificărilor. La scurt timp, poliţiştii împreună cu jandarmii l-au depistat şi identificat pe conducătorul auto, ca fiind un tânăr de 24 de ani, din Tiha Bârgăului.

La solicitarea poliţiştilor, acesta a prezentat un aviz de însoţire pentru cantitatea de 13,05 mc cherestea, emis în data de 16 iulie 2018 şi al cărui termen de valabilitate expira la data de 18 iulie 2018.

Ca urmare a verificărilor efectuate de poliţişti, a reieşit faptul că, în baza aceluiaşi aviz, acesta a mai efectuat două transporturi de materiale lemnos în perioada 16-17 iulie a.c.

Faţă de acesta s-a luat măsura sancţionării contravenţionale, cheresteaua, în valoare de 8.717,4 lei, a fost ridicată în vederea confiscării şi predată în custodie Ocolului Silvic Bistriţa. De asemenea, mijlocul auto folosit a fost confiscat, sigilat şi predat în custodia Ocolului Silvic Bistriţa.

Recomandari

Alte Articole