Deputatul bistrițean Daniel Suciu susține eutanasierea câinilor maidanezi

Deputatul social-democrat a declarat în cadrul unei conferințe de presă că a fost marcat de cazul băiețelului de 4 ani sfâșiat de câini în Parcul Tei din București. Daniel Suciu a punctat faptul că este de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân, nerevendicați sau adoptați după ce animalul a stat 7 zile într-un adăpost.

Suciu spune că nu este de acord cu măsurile radicale, dar ,,cazul acelui băieţel de 4 ani sfârşiat de câini m-a făcut să-mi schimb oarecum optica.”

,,Eu susţin eutanasierea câinilor dacă, după cele şapte zile de stat într-un centru specializat, animalul nu este revendicat sau adoptat de către o familie. E mult mai importantă siguranţa oamenilor pe străzi, mai ales în marile oraşe, decât libertatea de care se bucură azi patrupedele ţării. Este inadmisibil ca într-o capitală europeană să fie 64.000 de câini fără stăpân şi nu avem soluţie” a mai precizat deputatul PSD.

Săptămâna viitoare un proiect de lege privind soarta câinilor fără stăpân va fi dezbătut în Parlamentul României. Daniel Suciu a declarat că va susține acest proiect, în măsura în care câinii vor fi eutanasiați doar după ce stau 7 zile într-un adăpost.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole