Desfășura activități de taximetrie, deși nu avea acest drept

La data de 22 aprilie a.c., cu ocazia controalelor efectuate în trafic, polițiștii Biroului Rutier l-au oprit în trafic, pentru control, pe un bărbat în vârstă de 32 de ani. Acesta conducea un autoturism în regim taxi, pe raza municipiului Bistrița.

La control, acesta a prezentat mai multe documente însă, în urma verificărilor efectuate, polițiștii au constatat faptul că nu este angajatul societății comerciale indicate și nu are dreptul să desfășoare astfel de activități întrucât avea expirat certificatul de atestare a pregătirii profesionale din noiembrie 2017. Bărbatul a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii 38/2003 privind transportul în regim taxi și a Ordonanțelor Militare, cuantumul total al amenzilor fiind de 2500 de lei.

Totodată, polițiștii au sancționat societatea în cauză pentru nerespectarea Legii 38/2003, cu amendă în cuantum de 1000 de lei, întrucât, în urma verificărilor a reieșit faptul că, în calitate de transportator autorizat l-ar fi utilizat drept conducător auto, deși avea certificatul de atestare expirat. De asemenea, polițiștii au solicitat instituției abilitate retragerea autorizației taxi pentru transportator.

Polițiștii au întocmit dosar penal și continuă cercetările pentru săvârșirea infracțiunilor de fals în înscrisuri sub semnătură privată, fals în declarații și uz de fals.

Recomandari

Alte Articole