Doina Pană: Situaţia de la Oltchim rămâne o urgenţă pe agenda Guvernului

Ca urmare a scrisorii deschise apărute în presă, biroul de presă al cabinetului parlamentar al doamnei deputat Adriana-Doina PANĂ face următoarele precizări:

,,Situaţia de la Oltchim rămâne o urgenţă pe agenda Guvernului

Este cât se poate de evident faptul că în momentul în care domnul prim-ministru Victor Ponta sau ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian, ar solicita doamnei ministru prezenţa pe platforma industrială de la Râmnicu Vâlcea, acest lucru s-ar produce imediat, interesul întregului Guvern fiind acela de-a găsi cele mai bune soluţii pentru salvarea şi reabilitarea economică a SC Oltchim SA. Un prim pas a fost deja parcurs prin intrarea Oltchim în insolvenţă, măsură considerată de bază pentru ieşirea companiei din criză. Se doreşte continuarea activitătii pe segmentele viabile, în paralel cu restructurarea şi reorganizarea societăţii.

Faptul că doamna deputat Adriana-Doina PANĂ, în calitate de ministru delegat pentru dialog social, nu a fost prezentă la Oltchim pentru a angaja un dialog cu salariaţii de la această societate comercială aflaţi în greva foamei, nu poate fi interpretat ca un gest de indiferenţă faţă de gravele probleme sociale existente la Oltchim, ci doar un gest de respect şi de neamestec în problemele unui alt minister, cel al Economiei, cât mai ales faţă de domnul ministru Varujan Vosganian care a promis ferm domnului prim-ministru Victor Ponta o rezolvare amiabilă a situaţiei de la Râmnicu Vâlcea.

În situaţia dată, doamna ministru nu poate decât să aştepte ca domnul ministru Varujan Vosganian să găsească soluţiile optime pentru dezamorsarea situaţiei de la SC Oltchim SA.

Ca dovadă că acest lucru a început să se întâmple, cei 19 angajaţi ai SC Oltchim SA intraţi în greva foamei au renunţat la această formă de protest până luni, în urma discuţiilor purtate la telefon de conducerea combinatului cu ministrul Economiei, domnul Varujan Vosganian.

Precizăm faptul că doamna Adriana-Doina PANĂ vine, o dată la două săptămâni, la Bistrița în calitate de deputat pe Colegiul 1 Bistrița-Livezile, pentru întâlnirile solicitate de cetățenii din colegiu și pentru rezolvarea problemelor pe care aceștia le ridică” se arată în comunicatul primit pe adresa redacției.

Recomandari

Alte Articole