Dosar penal pentru distrugerea mobilierului dintr-un parc de joacă pentru copii din Bistrița

Un bărbat de 41 de ani din municipiul Bistrița a fost depistat vineri seara, în jurul orei 21.00, în timp ce tăia una dintre barele de metal amplasate într-un loc de joacă pentru copii din municipiul Bistrița.

Jandarmii din cadrul Detașamentului 1 Mobil Bistrița au întocmit pe numele acestuia actele de sesizare pentru infracțiunea de distrugere, conform art. 253 Cod Penal.

Tot la acest sfârșit de săptămână jandarmii au executat misiuni privind prevenirea și combaterea pescuitului ilegal în zona Lacului Colibița. Jandarmii montani au depistat mai multe persoane care practicau pescuitul fără a deține permis în acest sens. (1 amendă de 300 de lei și 4 avertismente scrise conform OUG 23 din 2008 privind pescuitul și acvacultura)

De asemenea, în urma unor acțiuni specifice privind prevenirea și combaterea cerșetoriei, jandarmii au aplicat pe raza județului sancțiuni în valoare de 1.500 de lei. De asemenea, a fost sancționată și îndemnarea unor minori la acte de cerșetorie.

În perioada de referință au mai fost aplicate amenzi în valoare de 2.900 de lei și 9 avertismente scrise, pentru: consum de băuturi alcoolice în spațiul public neamenajat, adresarea de injurii, provocarea și participarea la scandaluri, precum și pătrunderea în fondul forestier fără drept.

Recomandari

Alte Articole