Două incendii la Sângeorz-Băi

În perioada 10.01.2013, ora 0730 – 11.01.2013, ora 0730, subunităţile profesioniste pentru situaţii de urgenţă din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud au intervenit la un număr de 27 situaţii de urgenţă, din care 25 au necesitat prezența echipajelor SMURD. La Sângeorz-Băi, reprezentanții ISU B-N au fost solicitați la stingerea a două incendii, unul la o gospodărie din orașul stațiune, iar celălalt a izbucnit la acoperișul unui bloc de locuințe.

  Joi, 10 ianuarie, la ora 12.55, Garda de Intervenţie Sîngeorz – Băi a fost solicitată să intervină la un incendiu produs la o gospodărie individuală din localitate. ,,Ajunşi la locul intervenţiei, în urma recunoaşterii, pompierii au constatat că ardeau pereţii şi mobilierul din două încăperi ale imobilului. S-a intervenit cu două autospeciale de lucru cu apă şi spumă pentru localizarea şi lichidarea incendiului, înainte ca acesta să se propage la celelalte camere. Pompierii militari, sprijiniţi de voluntarii din cadrul SVSU Sîngeorz Băi, au lichidat incendiul în aproximativ 45 de minute. Cauza probabilă a incendiului a fost stabilită ca fiind amplasarea necorespunzătoare a sistemului de încălzire faţă de materiale combustibile” a precizat pl. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

De asemenea, pompierii militari din cadrul Gărzii de Intervenţie Sîngeorz Băi au fost solicitaţi, joi, 10 ianuarie, în jurul orei 11.30, să intervină pentru lichidarea unui incendiu produs la acoperişul unui bloc din localitate.  Salvatorii au intervenit rapid şi au împiedicat extinderea incendiului, limitând pagubele materiale la patru bucăţi de grindă situate în apropierea căii de evacuare a fumului rezultat în urma folosirii mijloacelor de încălzire. Astfel, au fost salvate apartamentele situate la etajul IV al imobilului.

 

Raimond Petruț

 

Recomandari

Alte Articole