Drumul cărţilor înspre Villarobeldo, via Bistriţa

Un important fond de carte care a aparţinut până de curând Bibliotecii Judeţene “George Coşbuc” şi Casei Cărţii ,,Nicolae Steinhardt” din Bistriţa va ajunge în oraşul spaniol Villarobeldo.

 

 

La fondul de carte ce va lua drumul Peninsulei Iberice se adaugă şi donaţii ale celor care deţin biblioteci particulare. În oraşul spaniol Villarobledo, va fi inaugurată o bibliotecă cu carte românească, cu un fond de circa 1 600 de volume, în mare parte cu titluri recomandate în bibliografia şcolară din România. Oraşul este situat în provincia Albacete, din comunitatea autonomă Castilia-La Mancha, iar inaugurarea bibliotecii va fi făcută de Parohia ortodoxă română din Villarobledo şi Asociaţia Culturală România “Din inima mea Bistriţa”. Biblioteca a fost înfiinţată de părintele paroh Daniel Cucul şi soţia sa, Adelina.

,,Cărţile au fost transportate la Villarobledo cu titlu gratuit de firma Atlantis Tour din Bistriţa, prin bunăvoinţa administratorului acesteia, Ioan Sabău. Tuturor acestora le adresăm mii de mulţumiri acum, în ajunul inaugurării bibliotecii care, începând de sâmbătă, 20 septembrie se va numi Biblioteca românească ,,George Cosbuc- Villarobledo”, a precizat într-un comunicat, preşedintele executiv al Asociaţiei Culturale România ,,Din inima mea Bistriţa”, Florin Săsărman.

La eveniment vor participa Preasfinţitul Timotei, Episcop al Episcopiei Ortodoxe Române a Spaniei şi Portugaliei, scriitori români care trăiesc în Spania, reprezentanţi ai Consulatului Român din Ciudad Real.

 

 

 

Recomandari

Alte Articole