Ducu Bertzi & friends la ,,Bistrița folk 2015”

Prezenţa din acest an a lui Ducu Bertzi la “Bistriţa folk” este marcată de prezentarea noului proiect al cantautorului maramureşean, “Ducu Bertzi & friends”.

   Preocupat de găsirea a noi modalităţi de exprimare artistică, Ducu Bertzi a adus lângă el mai multe instrumente şi astfel a ajuns la o formulă care îi satisface exigenţele. Componenţa grupului “Ducu Bertzi & friends” este Ducu Bertzi – voce şi chitară, Irina Furdui – vioară, Constantin Neculae – chitara,voce şi Tavi Iacob – keybords. Astfel, noul sound de pe scenă aduce un plus de dinamism şi expresivitate concertelor susţinute de Ducu Bertzi, sesizat imediat şi de către spectatori.

“Ducu Bertzi & friends este un proiect început anul acesta.Mi-am dorit un alt sound şi e mult mai plăcut să fii înconjurat de prieteni pe scenă” ne-a declarat Ducu în aşteptarea concertului de la Bistriţa. El are numai cuvinte frumoase despre Festivalul “Bistriţa folk”: “Festivalul folk organizat de Florin Săsărman,este unul devenit de prestigiu şi pentru mine este o mare onoare să fiu din nou prezent la Bistriţa. Ştiu câtă muncă presupune organizarea unui festival de ţinută şi îi felicit pe Florin şi pe cei care îl sprijină! La Bistriţa, toamna, când se adună roadele şi folkiștii vin cu „roadele” ultimului an: lansări de carte, de albume, de noi formule scenice. Aşa e la Bistriţa, într-o mare adunare de oameni buni” a încheiat Ducu Bertzi.

Concertul “Ducu Bertzi & friends” va avea loc sâmbătă, 14 noiembrie, la Sala Polivalentă din Bistriţa, fiind capul de afiş al celei de a doua seri a festivalului.

Festivalul concurs pentru tineret “Bistriţa folk “ este organizat de Centrul Cultural Municipal Bistriţa şi Asociaţia Culturală România din inima mea Bistriţa (ASCRIM), cu sprijinul Primăriei Bistriţa şi al Centrului Judeţean pentru Cultură Bistriţa – Năsăud. Sponsori principali: Rombat SA si Ecomas Energosystem Bistrita.

Preşedinte executiv ASCRIM – FLORIN SĂSĂRMAN

Recomandari

Alte Articole