Ecaterina Andronescu vrea reabilitarea clădirii Colegiului Naţional ,,Liviu Rebreanu"

Ministrul Educaţiei  a declarat, la Bistriţa, în cadrul unei conferinţe de presă, că a luat în calcul reabilitarea clădirii Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”şi că a vorbit deja cu primarul Bistriţei pentru găsirea unei soluţii. Aceasta în condiţiile în care Ecaterina Andronescu a afirmat că niciodată Bugetul Educaţiei nu a fost aşa scăzut, cum a fost anul acesta.

 ,,O să susţinem proiectele care vor fi făcute în acest judeţ. De asemenea, am vorbit şi cu primarul Bistriţei în vederea găsirii unei soluţii pentru a fi reabilitată clădirea Colegiului Naţional „Liviu Rebreanu”. Este un liceu cu renume şi trebuie să sprijim cadrele didactice şi elevii care studiază aici” a declarat Ecaterina Andronescu.

Pe de altă parte ministrul a punctat: ,, Niciodată, bugetul Educaţiei  şi atunci, evident, că apare întrebarea cu revoltă din partea mea care provin din şcoală şi sunt om de şcoală: Cum este posibil ca nişte oameni să bage un miliard şi jumătate de euro în buzunarele lor, fără să facă nimic, şi aici unde avem 3,5 milioane de copii ai acestei ţări, unde se pregăteşte ziua de mâine a României, să dai un buget atât de scăzut.

Ecaterina Andronescu s-a arătat optimistă în ceea ce priveşte bugetul care va fi acordat în viitor învăţământului: ,,Nu ştiu dacă vor fi 6 procente din PIB, pentru că nu ştiu dacă vom şi reuşi să modificăm legea, dar am o convingere de aproape 100% că nu vom avea sub 3% cum am avut în acest an.”

Recomandari

Alte Articole