Eco-şcolarii harnici din mediul rural l-au primit pe Moş Crăciun

Reprezentanţi ai Agenţiei pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud alături de cei ai Asociaţiei Române pentru Reciclare RoRec Bistriţa au vizitat în perioada 16-17 decembrie 2015 câteva din şcoli din mediul rural şi au împărţit daruri celor mai harnici eco-şcolari.

Acţiunea face parte din programul proiectului „Dă la reciclat bateriile descărcate, becurile consumate și electronicele mici uzate!” ediția 2015 – 2016, proiect organizat de Agenţia pentru Protecţia Mediului Bistriţa-Năsăud, în parteneriat cu Asociaţia Română pentru Reciclare RoRec şi Inspectoratul Şcolar Judeţean Bistriţa-Năsăud. Activitatea din această săptămână încadrează ca o etapă intermediară de evaluare cantitativă a bateriilor uzate, becurilor consumate și deșeurilor de echipamente electrice și electronice colectate de la începutul proiectului și până la data de 7 decembrie 2015.

Din totalul de 58 unități școlare înscrise în proiect, un număr 19 unități școlare au comunicat cantităţile de deşeuri colectate de şcolarii înscrişi în proiect, rezultând o cantitate totală de 2899,71 kg deșeuri din care 163,91 kg baterii uzate, 30,71 kg becuri și 2705,09 kg deșeuri de echipamente electrice și electronice.

În urma evaluării acestei etape intermediare s-a stabilit următorul clasament: locul 1 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ ȘIEU , locul 2 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ SÎNMIHAIU DE CÂMPIE , locul 3 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ IUSTIN ILIEȘIU ANIES ,  locul 4 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ IULIU PRODAN CHIOCHIȘ și locul 5 – ȘCOALA GIMNAZIALĂ URMENIȘ.

Şcolarii acestor unităţi de învăţământ au fost răsplătiţi pentru implicarea activă în acest proiect.

         Premierea unităţilor de învăţământ câştigătoare pentru cea mai mare cantitate de baterii, corpuri de iluminat și DEEE de mici dimensiuni colectate şi pentru cea mai bună creaţie – Ecoestetica bateriilor, becurilor și a DEEE de mici dimensiuni, va avea loc în data de 20 aprilie 2016.

DIRECTOR EXECUTIV

Recomandari

Alte Articole