Expoziție de fotografie Ștefan Tatay

Complexul Muzeal Bistrița-Năsăud organizează marți, 28 mai, la ora 13, la Muzeul Grăniceresc Năsăudean, vernisajul expoziției temporare: „Copiii în arta fotografică a năsăudeanului Ștefan Tatay (1909-1958)”. Cu aceasta ocazie, sunt valorificate peste 100 de imagini fotografice imortalizate pe parcursul anilor 1930, având în prim-plan chipuri de copii, păstrate în negativ, pe plăcuțe de sticlă, la muzeul din Năsăud.
Pasionat de fotografie din copilărie, Ștefan Tatay și-a început cariera de fotograf profesionist la începutul deceniului patru al secolului trecut, moștenind în Năsăud atelierul unchiului său, Ludovic Nagy, de la care și-a însușit și tainele acestei meserii. A fost convins de la început că fotografia nu reprezintă numai o sursă de venit ci și o formă de artă. Ca urmare, de-a lungul întregii cariere a mers în pas cu evoluția, tot mai accentuată, a tehnologiei fotografice, și-a sporit mereu capacitatea de introducere a noului, pătrunzând în esența cunoașterii printr-o complexă și eficientă interconectare a cunoștințelor.
Expoziția de la Năsăud vine în întâmpinarea zilei de 1 iunie (Ziua Internațională a Copilului), iar imaginile au fost pregătite pentru a fi prezentate publicului de către Dumitru Rotari, de la muzeul din Năsăud, de asemenea un apreciat şi cunoscut fotograf.

Recomandari

Alte Articole