Finalul ,,Școlii altfel” la subunitățile pompierilor bistrițeni

Personalul I.S.U. „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a avut parte de o săptămână specială, „Săptămâna altfel”. Printre misiunile zilnice în care sunt angrenaţi pompierii, aceștia primit numeroase vizite de la grupuri de preşcolari şi elevi de la instituțiile de învățământ din județ.

Astfel, cele cinci subunităţi ale pompierilor bistriţeni au fost luate cu asalt de peste 3600 de preşcolari şi elevi de la 46 de instituţii de învăţământ preuniversitare, care au experimentat pentru o zi viaţa de pompier. Au văzut exerciţii demonstrative, li s-au prezentat tehnica şi echipamentele de intervenţie, măsuri de prevenire a situaţiilor de urgenţă şi modul de comportare în cazul găsirii unor elemente de muniţie rămase neexplodate.

În paralel, au fost organizate, la nivelul subunităţilor, puncte de informare unde au fost prelucrate şi distribuite pliante, flyere cu măsuri preventive şi alte aspecte specifice situaţiilor de urgenţă. Pliantele au cuprins teme ca: “Prevenirea incendiilor la arderea miriştilor, a vegetaţiei uscate şi resturilor vegetale”, „Cum ne protejăm în caz de inundaţii” sau “Prevenirea incendiilor şi modul de comportare în caz de incendiu”.

,,Modul în care am interacţionat cu micii noştri vizitatori, ne încurajează să ne implicăm activ în viitoarele programe similare” spune plt. Marius Rus, purtătorul e cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole