Folosirea de petarde în curtea şcolii şi deţinerea ilegală a unui box- dosare penale pentru doi elevi din Bistrița Reviewed by CD on . Un elev aflat în clasa a X a, a găsit un mijloc de relaxare mai puţin obişnuit pentru pauza dintre ore. Acesta a experimentat explozia unei petarde în mijlocul Un elev aflat în clasa a X a, a găsit un mijloc de relaxare mai puţin obişnuit pentru pauza dintre ore. Acesta a experimentat explozia unei petarde în mijlocul Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Folosirea de petarde în curtea şcolii şi deţinerea ilegală a unui box- dosare penale pentru doi elevi din Bistrița

Folosirea de petarde în curtea şcolii şi deţinerea ilegală a unui box- dosare penale pentru doi elevi din Bistrița

Folosirea de petarde în curtea şcolii şi deţinerea ilegală a unui box- dosare penale pentru doi elevi din Bistrița

Un elev aflat în clasa a X a, a găsit un mijloc de relaxare mai puţin obişnuit pentru pauza dintre ore. Acesta a experimentat explozia unei petarde în mijlocul elevilor aflaţi în curte în timpul unei pauze.
Având în vedere pericolul la care au fost supuşi elevii, conducerea instituţiei de învăţământ a luat atitudine faţă de gestul elevului şi a solicitat sprjinul jandarmilor. Ajunşi la faţa locului, jandarmii au trecut la identificarea tânărului care a făcut acest gest în mijlocul colegilor. După discuţiile purtate cu aceştia a fost identificat elevul de 16 ani, care deţinea petardele în cauză.
Au fost chemaţi aparţinătorii legali, iar în prezenţa acestora i s-au întocmit actele de sesizare pentru operaţiuni cu articole pirotehnice efectuate fără drept, conform legii nr. 126 din 1995, republicată, privind regimul materiilor expozive, art 37, lit.a.
Totodată, în timp ce erau căutate petardele, în sala de clasă jandarmii au găsit şi un box ascuns în cutia de cadouri de sub bradul impodobit. Şi în acest caz a fost identificat elevul care l-a introdus în şcoală iar în prezenţa aparţinătorilor i-au fost întocmite actele de sesizare pentru portul sau folosirea fără drept de obiecte periculoase, conform art. 372 Cod Penal.
Conform legii, portul sau folosirea unui cuţit, pumnal, box sau alte asemenea obiecte fabricate sau confecţionate anume pentru tăiere, înţepare sau lovire, fac parte din infracţiunile contra ordinii şi liniştii publice.
Având în vedere faptul că unele persoane nu respectă prevederile legale în vigoare privind regimul materialelor pirotehnice şi tulbură astfel liniştea publică, jandarmii au intervenit în cursul după-amiezii zilei de marţi, 10 decembrie în zona Cartierului Subcetate. Un minor de 9 ani a fost surprins în timp ce folosea petarde în curtea blocului în care locuia, ca urmare părinţii săi au fost sancţionaţi cu 100 de lei amendă, pentru neluarea măsurilor necesare pentru a-l împiedica de la fapte de vagabondaj, conform art. 2, punctul 33, faptă sancţionată de art.3, lit a. (Legea nr 61 din 1991)

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus