Funcţia de director de şcoală, condiţionată de un certificat de expert în management.

30 de directori din Bistriţa-Năsăud îşi vor pierde funcţiile pentru că nu certificate de expert în management educaţional, aşa cum este prevăzut în noua  Lege a învăţământului. Dacă este sau nu corect, nu interesează pe nimeni!

a profesorii să poată ocupa o astfel de funcţie trebuie să facă parte din Corpul Naţional de Experţi în Managementul Educaţional. Au fost două sesiuni, organizate de minister pentru stabilirea acestui corp de experţi, pe Bistriţa-Năsăud. Există proceduri specifice şi, la nivelul judeţului Bistriţa-Năsăud există  un total de 272 profesori care au accesat această nouă specializare.

,,Am fost obligaţi, în multe situaţii să destituim directori sau să nu mai prelungim mandatul pentru profesori care nu aveau o asemenea calificare şi să-i înlocuim cu alţii. Undeva la 20% din totalul de 140 de directori şi directori adjuncţi de la nivelul judeţului”, spune inspectorul şcolar general, Camelia Tabără.

Nu mi se pare corect să înlocuim profesioniştii cu marionete, fără şcoală, dar cu diplome artificial acordate! Şi, apoi, ne batem cu pumnul în piept că nu ne implicăm politic! Este o ruşine să înlocuim oamenii de valoare cu mimoze a căror competenţe sunt condiţionate de patul în care dorm! Dacă vreţi să vă dau exemple, vă dau! Vă respect, doamna Camelia Tabără, dar nu e posibil aşa ceva!

Raimond Petruţ

Recomandari

Alte Articole