Funeriu susține că USL și-a dat girul pentru colectarea șpăgii din școli

Prezent la Bistrița cu prilejul înființării organizației județene a Mișcării Populare, fostul ministru al Educației, Daniel Fuenriu,  a declarat că USL girează colectarea șpăgii din școli.

,,Ce probă mai bună vreţi decât aceea că şpaga la Bolintineanu era colectată de un profesor consilier local PSD? Asta arată clar care este circuitul şpăgii” a punctat Funeriu.

Referindu-se la mandatul său de ministru al Educației în Guvernul Boc, Daniel Funeriu a afirmat: ,,Ceea ce se întâmplă acum este demonstraţia că USL girează de fapt reţelele de colectare a şpăgii din educaţie. Ce am făcut în 2010 şi 2011, prin organizarea corectă a examenului de bacalaureat, a arătat că se poate rupe reţeaua şpăgii din educaţie, care începe de la elevi, părinţi, profesori, directori, sindicate, inspectorate şi partide politice. Vorbim despre reţele. (…) Toată opoziţia pe care aţi văzut-o la Legea Funeriu, la măsurile pe care le-am luat pentru bacalaureat,  a fost de fapt expresia disperării politicienilor că rupeam acest circuit al şpăgii. (…) Vă rog să observaţi că în perioada mandatului meu am mizat pe excelenţă, am clasificat universităţile, am ierarhizat programele de studii, am făcut astfel încât elevii buni să ia bacalaureatul, profesorii buni să fie răsplătiţi. Asta se numeşte reformă, să dai resurse şi putere celor de calitate. Soluţia este aplicarea Legii Educaţiei, însă vedem că toţi cei care se opun excelenţei, cei care sunt exponenţii mediocrităţii, nu vor.”

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole