Gavril Țărmure și Ioan Pintea au fost investiți oficial în funcții

Ioan Pintea și Gavril Țărmure au fost investiți oficial în funcțiile de manager al Bibliotecii Județene, respectiv al Centrului Județean pentru Cultură. Investirea celor doi manageri a avut loc în prezența Președintelui Consiliului Județean, Emil Radu Moldovan și a Vicepreședintelui CJ, Alexandru Pugna, care are atribuții în coordonarea activității celor două instituții.

Purtătorul de cuvânt al Consiliului Județean-Bistrița, Bogdan Ivan Gruia a precizat: ,,Managerii au prezentat principalele obiective ale instituției și procedurile de lucru cu aparatul de specialitate. Ambii au menționat că vor adopta un model managerial bazat pe utilizarea cât mai eficientă a banilor publici și pe maximizarea impactului activităților culturale a celor două instituții. Președintele CJ, Radu Moldovan și-a exprimat susținerea față de proiectele de mangement propuse de cei doi și a precizat că dorește o colaborare cât mai constructivă între instituțiile de cultură aflate în subordinea Consiliului Județean (Centrul Județean de Cultură, Biblioteca Județeană, Muzeul Județean) și generarea unor evenimente culturale de talie națională și internațională. Conform Președintelui CJ, scopul unor astfel de evenimente, pe lângă cel de promovare a culturii locale este de a crește atractivitatea turistică a județului Bistrița-Năsăud.”

Ioan Pintea și Gavril Țărmure au obținut conducerea celor două instituții în urma unor concursuri de proiecte de management, iar rezultatele au fost date publicității în 9 ianuarie 2013.

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole