Iarna a revenit și în Bistrița-Năsăud. Momentan, nu există restricții de circulație pe drumurile județene

COMUNICAT DE PRESĂ: În urma prognozelor emise de Administrația Națională de Meteorologie, Comitetul  Județean pentru Situații de Urgență monitorizează permanent situaţia operativă de la nivelul judeţului Bistriţa – Năsăud, pentru a putea interveni în gestionarea evenimentelor cauzate de fenomene meteo periculoase.

 

 

Din cauza fenomenelor meteorologice înregistrate în ultimele ore, în zona de competență se acţionează pentru deszăpezirea și menţinerea drumurilor judeţene cu 10  utilaje și s-au folosit 69 tone material antiderapant.

 

Sâmbătă, 25 ianuarie a.c., la ora 10.00, pentru județul Bistrița – Năsăud nu a fost emis niciun cod de avertizare, toate drumurile naţionale şi judeţene erau deschise, neexistând restricţii de circulaţie, însă se circulă în condiții de iarnă. Totodată, cetățenii județului care au planificate călătorii lungi, trebuie să tină cont de următoarele măsuri:


–  Asiguraţi-vă că funcţionează corespunzător sistemele de iluminare-semnalizare, cât şi cele de climatizare;
–  Să fie dotate autovehiculele cu anvelope pentru sezonul rece.
–  Utilizaţi luminile de întâlnire şi pe timpul zilei, pe toate categoriile de drumuri şi a celor de ceaţă în cazul apariţiei acestui fenomen.
–  Evitaţi acţionarea bruscă a mecanismului de direcţie şi a sistemului de frânare al autovehiculului.
–  Asiguraţi-vă rezerve de combustibil, apă, hrană, haine groase, pături, medicamente, un telefon mobil pe care să-l folosiţi în caz de urgenţă, apelând cu mult calm numărul de urgenţă 112, precum şi un încărcător/baterie de rezervă (în special pentru călătoriile în zone pentru care au fost emise coduri de avertizare).

–  Respectaţi indicaţiile agenţilor de circulaţie şi a administratorilor de drumuri, în cazul interzicerii temporare a circulaţiei pe unele sectoare de drum, pentru facilitarea intervenţiei echipajelor de deszăpezire şi a autosalvărilor.

De asemenea, în condițiile intensificării vântului, manifestați atenție pe timpul deplasărilor pe jos, în zone în care au apărut porțiuni de polei.

Recomandari

Alte Articole