Ilva Mică: Doi bărbaţi au fost stiviți de balustrada unui pod. Ambii au ajuns la spitalele din Târgu Mureș

Doi bărbaţi care executau o lucrare de reabilitare la un pod rutier din localitatea Ilva Mică au căzut într-o râpă, de la o înălţime de cca. 10 m şi au fost striviţi de elemente de construcţie, care s-au desprins odată cu ei.

 

,,Două echipaje medicale, unul de prim ajutor SMURD şi o ambulanţă SAJ, împreună cu un echipaj de descarcerare, au fost direcţionate de urgenţă la locul solicitării. Un bărbat, în vârstă de 52 de ani, a fost prins în totalitate sub dărâmături, era inconştient, prezenta leziuni grave şi a fost scos cu ajutorul unui ifron, iar celalalt bărbat, în vârstă de 35 de ani, a fost prins sub dărâmături la nivelul membrelor inferioare, era conştient şi prezenta, de asemenea, leziuni grave. Acesta din urma a reuşit să iasă singur de sub elementele de construcţie prăbuşite. Pompierii militari au scos victimele din râpa adâncă de 10 m şi le-au transportat la echipajele medicale sosite la locul solicitării”, spune plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

 
Din cauza leziunilor grave suferite de bărbatul prins în totalitate sub dărâmături, s-a impus solicitarea intervenţiei elicopterului SMURD, care a aterizat pe terenul de fotbal din oraşul Năsăud. După stabilizare, bărbatul de 52 de ani a fost transportat pe calea aerului la o clinică de specialitate din municipiul Târgu Mureş. Cealaltă victimă a fost transportată cu echipajul de terapie intensivă mobilă SMURD la UPU Bistriţa, pentru investigaţii medicale de specialitate. Ulterior, și a doua victimă a ajuns la o unitate spitalicească din Târgu Mureș.

Recomandari

Alte Articole