IMPRESIONANT!: Cea mai mare biserică penticostală din județ a fost inaugurată la Dobric (VIDEO)

Sutele de credincioși penticostali din localitatea Dobric, comuna Căianu Mic și-au văzut visul cu ochii după o așteptare de 18 ani. Biserica nouă a fost inugurată în data de 6 august în prezența autorităților locale și județene dar și a Ministrului Apelor și Pădurilor, care a luat cuvântul la amvon. Imensul edificiu este cel mai mare de acest fel din județul Bistrița-Năsăud și a fost construit după ce vechea biserică a devenit neîncăpătoare.

EBEN EZER (Până aici Dumnezeu ne-a ajutat) este numele noului lăcaș penticostal de închinare. Cu o capacitate de 1400 de locuri, noua biserică a devenit neîncăpătoare la slujba de consacrare și inaugurare. Peste două mii de suflete au participat la această sărbătoare a satului Dobric, de pe toate continentele Pământului.

Biserica Penticostală din Dobric a luat ființă în urmă cu aproape 90 de ani, fiind una dintre cele mai vechi biserici penticostale din România. Dacă atunci numărul membrilor se puteau număra pe degetele a două mâini, în prezent procentul penticostalilor din localitate depășește 90%. Din anul 1988 pastorul coordonator al Bisericii Penticostale din Dobric este Cornel Hiticaș. Costică Magda este pastorul asistent iar Beniamin Magda slujește ca și prezbiter.

În opinia primarului comunei Căianu Mic-Paul Știr, Biserica Penticostală EBEN EZER din Dobric este cea mai frumoasă din țară.

Cornel POP

 

Recomandari

Alte Articole