Incendiu la Căminul Cultural din Lechinţa

Căminul Cultural din Lechinţa a fost la un pas de a fi mistuit de foc. Noaptea trecută,  în jurul orei 03.00, un apel, primit prin intermediul numărului unic de urgenţă 112, la dispeceratul integrat I.S.U. – Ambulanţă, anunţa izbucnirea unui incendiu la Căminul Cultural din comuna Lechinţa.

Pentru localizarea şi lichidarea incendiului s-au deplasat imediat la faţa locului două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Detaşamentului de Pompieri Bistriţa,  sprijiniţi de pompierii voluntari din localitate. La sosirea forţelor de intervenţie la locul solicitării, s-a constatat că incendiul se manifesta la nivelul acoperişului unei anexe (grup social) alipită de corpul principal al Căminului Cultural, pe o suprafaţă de aproximativ 35 mp şi prezenta riscul propagării la acoperişul căminului construit din lemn.

,,Datorită intervenţiei prompte a pompierilor, acesta a fost lichidat în limitele găsite, evenimentul fiind, cel mai probabil, provocat efectul termic al curentului electric – mijloc de iluminat lăsat sub tensiune” spune plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud.

 

Raimond Petruţ

 

Recomandari

Alte Articole