Întâlnire pe tema traficului din Bistrița

În urma sesizărilor, pentru o analiză serioasă și găsirea unor soluții în ceea ce privește problematica traficului rutier în municipiul Bistrița, Instituția Prefectului a convocat o întâlnire de lucru în cadrul căreia prefectul județului, Ovidiu Victor Frenț, a prezentat situația traficului în municipiul Bistrița și necesitatea găsirii, împreună cu reprezentanții școlilor de șoferi și instituțiile implicate, a unor soluții de decongestionare a traficului pe cele mai aglomerate artere din municipiu.

Acesta a solicitat reprezentantului primăriei Bistrița să inițieze elaborarea unui regulament privind circulația pe drumurile publice din municipiu.

Problematica este cu atât mai importantă cu cât numărul de participanți la trafic a crescut mult în ultimul an, conform unei statistici prezentate de Cristian Marius Niculae-viceprimar al municipiului Bistrița

De asemenea, acesta a avertizat faptul că traficul va fi îngreunat în momentul în care se va începe reabilitarea bulevardului Decebal și a altor străzi din municipiu.

A fost prezentată propunerea IPJ privind traseele și orarul pentru școlile de șoferi, astfel:
• pentru obținerea permisului de conducere pentru categoriile ”A” și ”B” , atât pentru învățarea conducerii cât și pentru susținerea probei practice a examenului de obținere a permisului, se restricționează accesul, în zilele lucrătoare, între orele 07.00 – 18.00, pe străzile 1 Decembrie 1918 (sens giratoriu, intersecție cu strada Năsăudului)- Bulevardul Republicii – strada Gării ( începând de la sensul giratoriu – intersecție cu Bulevardul Decebal) – Bulevardul Independenței ( Kaufland-Poșta veche)
• pentru categoriile ”C”, ”D” și ”E” se restricționează accesul, în zilele lucrătoare, între orele 07.00- 18.00, pe străzile 1 Decembrie 1918 (sens giratoriu, intersecție cu strada Năsăudului) – Bulevardul Republicii – strada Gării ( începând de la sensul giratoriu – intersecție cu Bulevardul Decebal) – Bulevardul Decebal – strada Andrei Mureșanu – stada Năsăudului – Bulevardul Independenței ( excepție categoria ”D”).

Reprezentanții școlilor de șoferi au făcut o serie de propuneri care pot fi soluții viabile de descongestionare a traficului:
• susținerea în viitor a probei practice a examenului de obținere a permisului în orașele Năsăud și Beclean. În această privință, șeful SPCRPCIV, dl. subcomisar de poliție Claudiu Prodan, va analiza dacă cele două orașe îndeplinesc condițiile corespunzătoare de examinare;
• suplimentarea numărului de examinatori;
• amenajarea unui poligon într-o zonă unde să nu fie afectat traficul; viceprimarul Cristian Niculae a confirmat faptul că primăria municipiului are deja în vedere acest lucru;
• verificarea, de către Poliția locală, a intrărilor/ieșirilor amenajate la marile spații comerciale, care s-au transformat în parcări precum și sancționarea celor care parchează ilegal pe raza întregului municipiu îngreunând astfel fluiditatea traficului auto.

De asemenea, s-a stabilit ca periodic să aibă loc astfel de ședințe pentru monitorizarea situației traficului, urmând ca lista participanților să includă și reprezentanții furnizorilor de utilități și cu agenții economici care își desfășoară activitatea în zonele aglomerate ale municipiului.

Având în vedere că toți participanții la întâlnire au fost de acord cu măsura propusă și discutată, IPJ va comunica, în scris, școlilor de șoferi restricțiile prezentate, valabile până la sfârșitul anului 2018.

Pentru anul 2019, măsurile de restricție vor fi menținute în această formă sau vor fi modificate în funcție de rezultatele pe care le vor aduce și care vor fi analizate la începutul anului.

La această ședință au fost convocați reprezentanți ai Primăriei și Poliției Locale a municipiului Bistrița, ai Inspectoratului de Poliție Județean, ai Inspectoratului de Stat pentru Controlul in Transportul Rutier, ai Serviciului Public Comunitar de Regim Permise de Conducere și Înmatriculare Vehicule, precum și ai școlilor de șoferi din județ.

Recomandari

Alte Articole