Ioan Oltean: ,,Actuala putere este un tanc sovietic!"

Deputatul bistriţean Ioan Oltean a criticat dur modul în care actuala putere încercă să îl suspende pe preşedintele României, Traian Băsescu. Oltean a catalogat farmaţiunile aflate la guvernarae ca fiind ,,un tanc sovietic”,  de care nu se poate trece.

Ioan Oltean, liderul democrat-liberalilor bistriţeni spune că nu are emoţii în privinţa suspendării preşedintelui Traian Băsescu şi că sunt mulţi parlamentari ai Puterii care vor vota împotriva suspendării.   De altfel, Oltean a mai punctat faptul că cererea de suspendare este una superficială şi nu are acoperire legală. Deputatul în cauză a menţionat că ,,fiecare partid îşi are socotelile făcute”, prin urmare fiind excluse alte negocieri cu UDMR-ul sau cu grupul minorităţilor. PDL a mai propus amânarea şedinţei în plen, deoarece nu a fost primit avizul CCR. Majoritatea parlamentară a respins însă propunerea democrat-liberalilor. ,,”Acest tanc sovietic, care este actuala majoritate din Parlament, a trecut peste propunerea noastră. Doar patru voturi au fost pentru. Restul, impotrivă.” a precizat Ioan Oltean

În replică, şeful liberalilor, Crin Antonescu, a declarat că nu vor exista acte de trădare în rândul coaliţiei de guvernare. Președintele Senatului a spus  că dacă Curtea Constituțională nu va da avizul cu privire la suspendarea președintelui, ședința Parlamentului va avea loc la ora 17:00, cum a fost stabilit. De asemenea, președintele Senatului a explicat că procedura de consultare a Curții Constituționale a fost îndeplinită, astfel că Parlamentul și-a îndeplinit obligațiile constituționale.

Recomandari

Alte Articole