Ioan Oltean este urmărit penal de DNA

Deputatul bistrițean Ioan Oltean este urmărit penal de DNA pentru săvârşirea infracţiunii de folosirea influenței în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, în formă continuată și infracțiunea de favorizarea infractorului. ,,Am fost chemat să mi se aducă la cunoştinţă că sunt învinuit într-un dosar disjuns dintr-un dosar mai vechi, legat de favorizarea infractorului. Mi s-au adus la cunoştinţă aceste lucruri, de aici încolo rămâne să vedem dosarul, există întreaga mea disponibilitate de a colabora în vederea stabilirii adevărului” a declarat Oltean.

Ioan Oltean s-a prezentat joi, 12 septembrie,  la DNA pentru a lua la cunoştinţă acuzaţiile din acest dosar.

 

Într-un comunicat al DNA se arată: ,,Din rezoluţia de începere a urmăririi penale a rezultat faptul că există date şi indicii temeinice potrivit cărora, în perioada 2010 – 2011, în calitate de preşedinte al organizaţiei judeţene Bistriţa-Năsăud a unui partid, de vicepreşedinte (2001 – 2011), respectiv secretar general al aceluiaşi partid (mai 2011 – iunie 2 012), învinuitul Ioan Oltean şi-a exercitat influenţa asupra preşedintelui, respectiv asupra vicepreşedintelui Consiliului Judeţean (CJ) Bistriţa-Năsăud, precum şi asupra unor înalţi demnitari din Ministerul Mediului, Ministerul Dezvoltării Regionale şi a Turismului şi Ministerul Economiei, în vederea adjudecării licitaţiilor către anumite firme sau pentru alocarea de fonduri publice pe anumite proiecte derulate de primăriile conduse de primari din cadrul partidului din care învinuitul face parte”.

Ioan Oltean este cercetat şi pentru favorizarea infractorului. Procurorii susţin că  în 22 martie 2012, a anunţat două persoane că a doua zi DNA urma să facă percheziţii la domiciliile acestora, într-un dosar penal în care erau cercetate pentru fapte de corupție în legătură cu procedurile de achiziție și contractele derulate de Consiliul Județean Bistrița.

 

Raimond Petruț

 

 

Recomandari

Alte Articole