ÎPS Andrei Andreicuț a resfințit Biserica Ortodoxă din Dumbrăveni (GALERIE FOTO)

Scoborâtori din neamul vechilor voievozi moldoveni, având tărie de credinţă şi neam, creştinii ortodocşi din Dumbrăveni, având sprijinul Primăriei Ciceu-Giurgeşti, au reabilitat biserica în care, cu smerenie, îşi poartă paşii spre rugăciune. Jertfa lor a fost admirată de conducerea BOR, astfel că ÎPS Andrei, mitropolit al Clujului, Maramureşului şi Sălajului şi arhiepiscop al Vadului, Feleacului şi Clujului, a participat, recent, la slujba de binecuvântare pentru lucrările efectuate la biserică şi la Casa Parohială, precum şi la săvârşirea Sfintei Liturghii arhiereşti.


Preotul paroh Alexandru Gherghel a punctat: ,,Este o zi pe care nu o vom uita prea uşor. Fiii mei sufleteşti au înţeles că doar dăruind vei dobândi. Bunul şi sfântul Dumnezeu ne va plăti, în nemăsurata sa bunătate, acest gest de reîmpodobire a Bisericii lui Hristos”.

De menţionat următorul fapt: cu o zi înainte a avut loc simpozionul „Serbările domeniului Cetăţii Ciceului: 100 de ani de atestare documentară a Bisericii Ortodoxe din Dumbrăveni”, luând cuvântul col.(r.)dr. Constantin Gomboş, profesor Ioan Danciu, Cristian Iuga şi prof. Rusu Constantin – primarul comunei. Dezbaterile au fost conduse de preotul Alexandru Gherghel, un slujitor al altarului care a reuşit să păstreze vie flacăra credinţei la Dumbrăveni, continuând misiunea pastorală a regretatului preot paroh Gheorghe Rus.

După încheierea ritualului religios, a urmat înmânarea diplomelor de cetăţeni de onoare ai comunei Ciceu-Giurgeşti unor înalte personalităţi, precum şi o sfeştanie la Casa Parohială.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole