Istoricul Marius Oprea și … vânătoarea de securiști Reviewed by CD on . ,,Găsesc morti ca  să enervez statul”,  a concluzionat Marius Oprea la  Casa Cărții ,,Nicolae Steinhardt” - Librăriile Aletheia Bistrița, unde a avut loc confer ,,Găsesc morti ca  să enervez statul”,  a concluzionat Marius Oprea la  Casa Cărții ,,Nicolae Steinhardt” - Librăriile Aletheia Bistrița, unde a avut loc confer Rating: 0
Ești aici: Acasă » Articole Recomandate»Istoricul Marius Oprea și … vânătoarea de securiști

Istoricul Marius Oprea și … vânătoarea de securiști

Istoricul Marius Oprea și … vânătoarea de securiști

,,Găsesc morti ca  să enervez statul”,  a concluzionat Marius Oprea la  Casa Cărții ,,Nicolae Steinhardt” – Librăriile Aletheia Bistrița, unde a avut loc conferința cu tema ,, De ce trebuie să condamnăm comunismul”.

Cu acest prilej a avut loc și  lansarea volumului ,,În căutarea victimelor comunismului” de Guido Barella, care a apărut la Editura Corint , Bucuresti,2015. În paginile acestei cărți regăsim povestea lui Marius Oprea. Acesta  a mărturisit că a primit amenințări cu moartea din partea foștilor securiști desconspirați de el. Nevasta lui fiind bătută pe stradă, motiv pentru care, acum, soția sa și fiul lui trăiesc în Germania ,după ce au cerut azil politic.

Alexandru Cristian Miloș a prezentat volumul <<Dosarul “Poetul”- editor C. N. S. A. S. >>  și a promis auditoriului că va continua ,,Vânătoarea de Securiști” la Bistrița, armele sale fiind scrisul și mijloacele media. Luneta literară  a conterianului nostru a țintit asupra colonelului în rezerva, de securitate Emil Dreptate , ,,anormal” ales, azi vicepreședinte al Uniunii Ziariștilor Profesioniști din România, deși a făcut poliție politică.

Cu toate că este CETĂȚEAN DE ONOARE al Bistriței, poetul Miloș mănâncă la o  cantină socială și are un venit lunar de 400 de lei, cu toate că  înainte de ”89 a fost printre puținii dizidenți adevărați.

După întâlnirea de la Casa Cărții a fost prezentată la Sinagoga Bistrița, filmul documentar PATRU FELURI DE A MURI. Regia Nicolae Mărgineanu, prezentat de Marius Oprea –istoric si Vasile Rus ,preot paroh Nepos

A consemnat

Emil Iustian Șandor –  “ Emil din Carpați”

Clip to Evernote

Comentează

© 2014 TRANSILVANIA TV Network Mixed By Fabrik

Sus