Jandarmii bistriţeni prezenţi la Sângeorz-Băi în mijlocul copiilor din zonele inundate în această vară

Jandarmii au fost prezenţi în ultima perioadă în mijlocul copiilor şi elevilor care se află în tabără la Centrul de Vacanţă din staţiunea Sângeorz-Băi. Acţiunea a fost organizată în cadrul proiectului Solidaritatea, gestionat de Direcţia Judeţeană pentru Sport şi Tineret Bistriţa-Năsăud, în perioada 21-27 august a.c., pentru copiii şi tinerii proveniţi din familii ale căror case au fost afectate de inundaţiile din lunile iunie-iulie.
Un număr de 103 de copii alături 15 profesori însoţitori, au participat la activitatea prezentată de Jandarmeria bistriţeană. Cadrele Compartimentului Prevenirea şi Combaterea Faptelor Antisociale le-au prezentat elevilor aspecte privind atribuţiile Jandarmeriei Române dar şi date concrete privind orientarea într-o viitoare carieră spre acest domeniu.
Participanţii au putut vedea o parte din materialele folosite de jandarmi în diferite misiuni iar la final le-au fost împărţite pliante care conţin aspecte referitoare la problematica abordată pe parcursul discuţiilor cu jandarmii.
De asemenea, jandarmii le-au prezentat recomandări privind petrecerea vacanţei în condiţii de siguranţă. La activităţi a fost prezent şi unul dintre câinii de serviciu ai Jandarmeriei bistriţene care a reprezentat punctul de atracţie al acestei activităţi datorită exerciţiilor prezentate.
Nu a lipsit nici prezentarea unor fapte de natură antisocială ce pot fi săvârşite în şcoli sau în legătură cu şcoala, pe timpul şi în afara orelor de curs. Totodată elevilor prezenţi în tabără le-au fost prezentate modele comportamentale ce pot fi adoptate de către elevi pentru a nu se transforma în victime ale unor fapte antisociale.
Pe parcursul vacanței vor mai fi organizate astfel de activităţi specifice destinate elevilor care îşi petrec vacanţa în taberele din judeţul nostru.

Recomandari

Alte Articole