Libertatea de exprimare, scuipată în Consiliul Local Bistriţa

Scriu aceste rânduri cu mare mâhnire în suflet, căci realizez că sângele martirilor din decembrie 1989 a fost vărsat degeaba! Astăzi, 2 septembrie 2013, la Bistriţa la şedinţa extraordinară a Consiliului Local, pentru prima dată în 23 de ani la 2 cetăţeni (subsemnatul si domnul Silivan Crăciun) le-a fost negată libera exprimare, dreptul la cuvânt!

 

Într-o formă civilizată (în tăcere, cu ridicarea mâinii în sus), după dezbaterea politică dintre consilierii locali şi primarul din municipiul Bistriţa, am cerut dreptul la cuvânt. M-am prezentat – Prof. Florin I. Bojor – şi aleşii locali ai cetăţenilor din Bistriţa – consilierii locali – au votat în secret ca un cetăţean, într-o formă civilizată, cu mult bun simţ, să NU POATA VORBI în public la şedinţa Consiliului Local din Bistriţa. Trebuie subliniat că nu toţi consilierii locali s-au opus (în frunte cu domnul Mihai Lucian Sărmăşan), dar majoritatea mi-au negat libertatea de exprimare.

Marele paradox de la şedinţa extraordinară a Consiliului Local Bistriţa, la care libertatea de exprimare a fost negată, este că a avut subiectul central: Referendumul popular local de acceptare sau nu a varintei ocolitoare în patea de sud a municipiului Bistriţa. Sedinţa respectivă având rezultatul aprobării referendumului şi formulării întrebărilor pentru cetăţeni. Şedinţă la care cetăţenilor li s-a negat dreptul de a vorbi!

Ţin să afirm, că solicitarea mea la cuvânt era pe tema referendumului, căci sub forma unei scrisori deschise am trimis consilierilor locali din Bistriţa, încă de vineri 30 august o solicitare pentru discuţia privitoare la referendum, iar azi dimineaţă a fost înregistrată la biroul de relaţii cu publicul al Primăriei Municipiul Bistriţa (nr. 69924 / 02.09.2013).

Vreau să mulţumesc celorlalţi cetăţeni, care în semn de solidaritate faţă de abolirea democraţiei în Consiliul Local Bistriţa au părăsit sala de şedinţă, aplaudând nevoia de libertate, nevoia de dreptate socială!

Văzând tirania şi dictatura din Consiliul Local Bistriţa, mă întreb: care e democraţia? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa te cheamă la vot, dar nu te lasă să vorbeşti… Care e libertatea? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa îţi cer votul, dar îţi neagă libera exprimare… Care e dreptatea? Majoritatea politicienilor din Consiliul Local Bistriţa nu îi bagă în seamă pe cetăţeni…

În concluzie, eu simplul cetăţean ce să mai înţeleg: nu sunt lăsat să vorbesc, dar mi se cere votul.

Florin I. Bojor

Recomandari

Alte Articole