Liviu Rusu are mai puţin de 5.000 euro în bancă

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud, Liviu Rusu are mai puţin de 5.000 de euro în conturile bancare sau poate chiar deloc. Cel puţin asta ne arată ultima analiză făcută de jurnaliştii de la Econtext, care au realizat un top al economiilor bancare deţinute de şefii consiliilor judeţene din toată ţara.

Per total, cei 41 de preşedinţi ai Consiliilor Judeţene deţin în conturi bancare aproape 6 milioane de euro, anunţă Econtext. Dintre aceştia însă, 14 apar ca neavând niciun ban la bancă. Şi asta deoarece legea stipulează că trebuie incluse în declaraţia de avere sumele din conturi şi depozite bancare sau fonduri de investiţii, care însumate depăşesc 5.000 euro.

Pe primul loc în top, cu aproximativ 3.870.000 euro este preşedintele CJ Braşov, Aristotel Căncescu. El are două depozite bancare, unul în valoare de 2.190.290 de euro, iar celălalt în valoare de 2.266.332 de dolari, anunţă Econtext.

Pe locul 2 se află Nicuşor Constantinescu, şeful CJ Constanţa, cu aproximativ 739.000 euro, iar pe 3, la distanţă mare, omologul său din Arad, cu aproximativ 275.000 euro.

Cele mai mici sume sunt deţinute de preşedinţii de Consilii Judeţene din Vâlcea şi Giurgiu, care au puţin peste 5.000 euro.

Imediat sub ei apare şi şeful executivului judeţean Bistriţa-Năsăud Liviu Rusu, care figurează fără bani la bancă. Ca el mai sunt şefii Consiliilor Judeţene din Tulcea, Gorj, Botoşani, Vaslui, Vrancea, Covasna, Gorj, Suceava, Călăraşi, Olt, Mehedinţi, Hunedoara şi Dâmboviţa.

Pentru întocmirea acestui top au fost folosite datele care apar în declaraţiile de avere ale persoanelor incluse. Excepţie face şeful Consiliului Municipal Bucureşti, din lipsă de date.

Recomandari

Alte Articole