Măsura preventivă a controlului judiciar dispusă față de trei persoane din Dumitrița, bănuite de delapidare, fals intelectual și uz de fals

La data de 29 octombrie a.c., în urma cercetărilor efectuate într-un dosar penal, sub aspectul comiterii infracțiunilor de delapidare, fals intelectual și uz de fals, polițiștii Serviciului de Ordine Publică – Biroul pentru Combaterea Delictelor Silvice au luat măsura reținerii pentru 24 ore, față de trei bărbați, bănuiți de comiterea faptelor, cu vârstele de 31 ani, 34 ani și 38 ani, toți din comuna Dumitrița.

Astfel, în calitate de pădurar, bărbatul de 38 ani este cercetat pentru faptul că la data de 2 octombrie a.c. ar fi remis 13,55 mc de material lemnos, din gestiunea proprie, celorlalți doi bărbați, în baza unor avize de însoțire false.

Valoarea materialului lemnos în cauză este de peste 4400 lei.

De asemenea, bărbații de 31 ani și 34 ani sunt cercetați pentru faptul că ar fi primit cantitatea de material lemnos menționată, având cunoștință despre lipsa documentelor de proveniență legală.

La data de 30 octombrie a.c., față de cei trei Parchetul de pe lângă Judecătoria Bistrița a dispus luarea măsurii preventive a controlului judiciar, pentru o perioadă de 60 zile.

Recomandari

Alte Articole