Mesajul președintelui CJ B-N de susținere a candidaților USL

Stimaţi locuitori ai judeţului Bistriţa-Năsăud, pe 9 decembrie au loc alegerile parlamenentare. Este momentul în care toată ţara îşi alege reprezentanţii în Camera Deputaţilor şi Senat. Aceştia, timp de 4 ani, vor constitui legislativul asigurând reprezentarea cetăţenilor din colegiile unde au candidat.

În perioada campaniei electorale aţi avut ocazia să cunoaşteţi candidaţii, să le ascultaţi ideile şi proiectele, să urmăriţi dezbateri şi confruntări de viziuni. Duminică decidem căruia dintre candidaţi îi acordăm votul, practic, care este acel set de idei şi proiecte pe care noi le considerăm mai bune. Prin acest sistem îl delegăm pe cel ales să ducă la îndeplinire un plan în care noi ca cetăţeni credem şi de care societatea în care trăim are nevoie.

 

Alegera prin vot universal a reprezentanţilor în forul legislativ al ţării este unul din elementele fundamentale ale democraţiei. Este necesară aşadar implicarea şi participarea cetăţenilor începând cu exprimarea votului şi încheind cu cererea respectării drepturilor şi libertăţilor ce sunt garantul democraţiei.

 

Aşadar, pe 9 decembrie vă invit la vot. Mai mult, vă invit ulterior să vă implicaţi la rândul dumneavoastră, alături de cel ales de majoritate, în proiectele comunităţii din care faceţi parte. Acest drept la vot pe care îl au toţi cetăţenii, inclusiv cei ce aleg să nu şi-l exercite, a fost obişnuit cu mari sacrificii. Votul rămâne cel mai la îndemână mod în care fiecare dintre noi poate să-şi sancţioneze alesul ce nu ţi-a făcut bine treaba sau să îţi arate încrederea în cel ce o va face.

 

Împreună suntem mai puternici!

 

Emil Radu Moldovan

Preşedintele Consiliului Judeţean Bistriţa-Năsăud

 

 

Recomandari

Alte Articole