Mini-aqualandul de la Băile Figa va fi inaugurat vineri, 27 iulie

În urma unei investiții de 2,387,647 lei, fără TVA, mini-aqualandul de la Băile Figa va fi inaugurat vineri, 27 iulie, la ora 13. Astfel, ceea ce părea doar un deziderat utopic al autorităților locale beclenare a devenit realitate. Turiștii vor avea parte de mai multă distracție, grație celor trei tobogane înalte de 10 metri, prevăzute cu bucle şi serpentine.

În octombrie 2010 s-a semnat contractul de finanțare pe bani europeni a proiectului referitor la „Aqualand-ul” de la Băile Figa, diversificarea serviciilor turistice din parcul balnear fiind girată de Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Vest Cluj-Napoca. Din fondurile europene obținute, autoritățile locale au construit trei tobogane ultramoderne cu jeturi de apă, o piscină pentru copii, respectiv două piscine cu jaccuzi.

Extinderea parcului balnear de la Figa cu un mini aqualand a fost adjudecată, în urma licitaţiei organizate de Primărie Beclean de către firma CML.RO.

De altfel, CML.RO a fost şi singura societate care a depus o ofertă în acest sens, valoarea pentru care a fost parafat contractul fiind de 2,387,647 lei, fără TVA.

 

Raimond Petruț

 

 

Recomandari

Alte Articole