Neia Lăcătuş: Asistăm la o discriminare rasială

Preşedintele filialei judeţene a Partidei Romilor, Emil Neia Lăcătuş susţine că respingerea proiectului de amplasare a locuinţelor modulare în cartierul Viişoara reprezintă o discriminare rasială împotriva romilor.

În şedinţa de Consiliu Local de miercurea trecută pe ordinea de zi s-a aflat un proiect de hotărâre, care viza aprobarea unor măsuri referitoare la amplasarea unor locuinţe modulare în cartierul Viişoara. Este vorba despre un complex de 40-60 locuinţe tip container, în care ar urma să fie mutaţi rezidenţii centrului istoric al oraşului, care nu-şi pot plăti chiria şi cheltuielile, precum şi locatarii locuinţelor sociale sau ANL, care au aceleaşi probleme.

În timpul şedinţei cetăţenii din Viişoara s-au declarat împotriva faptului ca acei oameni să fie mutaţi în zona unde locuiesc, facând referire în special la cei de origine romă. Aşa se face că proiectul a fost respins.

„Iată că suntem puşi în situaţia de-a lua act de modul brutal prin care unii cetăţeni din cartierul Viişoara s-au opus transferului respectivelor familii de romi în zona indicată în proiectul de hotărâre respins miercuri de o parte din consilierii locali. Având în vedere aceste aspecte, Partida Romilor Pro-Europa Bistriţa-Năsăud, atrage atenţia în modul cel mai respectuos şi fără a aduce cuiva vreo acuzaţie, că asistăm la o acţiune de discriminare rasială„, spune Emil Neia Lăcătuş.

Proiectul a fost iniţiat de viceprimarul liberal, Andrei Rusu. Costurile investiţiei se ridică la 2 milioane lei.

„Vorbim prea mult de integrarea romilor în societate, de şanse egale şi de un viitor comun, dar se vede că nu vrem să facem nimic pentru nişte oameni loviţi de soartă, lipsiţi de orice şansă. Rog cu respectul care caraterizează pe toţi cei din Partida Romilor pe domnul primar Ovidiu Teodor Creţu, pe toţi consilierii locali, pe liderii grupurilor politice, să mai ia o dată în discuţie proiectul de hotărâre, în vederea rezolvării situaţiei sociale a romilor din centrul istoric al municipiului Bistriţa”,  a mai spus Neia Lăcătuş.

Recomandari

Alte Articole