Noapte lungă pentru pompierii bistrițeni

Noaptea de joi spre vineri a fost una încărcată pentru pompierii din Bistrița-Năsăud. Aceștia au intervenit la stingerea unui incendiu în Rebrișoara și s-au luptat cu flăcările la Maieru și Romuli.

Miercuri, 4 septembrie, la ora 23.28, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numărul unic pentru apeluri de urgenţă 112, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit din localitatea Rebrişoara. Pompierii militari din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud au intervenit pentru localizarea şi lichidarea incendiului care se manifesta cu flacără deschisă la un redresor încărcat cu acumulatori, deşeuri textile şi cauciucuri. ,,Incendiul a fost lichidat în aproximativ 30 de minute, intervenţia fiind îngreunată de o cantitate mare de fum dens şi toxic, degajat în urma arderii materialelor textile şi a cauciucurilor. A fost salvată hala de producţie şi un atelier auto, pagubele materiale înregistrate fiind un redresor, 20 kg deşeuri textile şi 2 cauciucuri. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit în urma unui scurtcircuit electric” spune plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În jurul orei 24 a izbucnit  un incendiu la o magazie de lemne şi o bucătărie de vară din localitatea Maieru. Pompierii militari din Sângeorz Băi și voluntarii din localitate au intervenit cu două autospeciale. Incendiul, care se manifesta la nivelul acoperişului pe o suprafaţă de aproximativ 30 de mp, a fost lichidat în scurt timp, împiedicându-se extinderea acestuia la casa de locuit alipită obiectivului afectat de flăcări. Au ars bunurile depozitate în podul anexei, în proporţie de 60 % (materiale lemnoase, scândură, etc.). Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan metalic amplasat necorespunzător sau neprotejat termic faţă de materiale combustibile.

Pompierii militari năsăudeni au fost alertaţi, în această dimineaţă, în jurul orei 02.42, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casă nelocuită, dintr-o zonă greu accesibilă, aflată pe raza localităţii Romuli. Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă din cadrul Secţiei de Pompieri Năsăud, împreună cu un echipaj de prim ajutor SMURD au ajuns de urgență la fața locului. ,,Prima intervenţie a fost asigurată de pompierii voluntari din localitate care, odată ajunşi la locul evenimentului, au constatat că o casă de locuit şi un grajd sunt cuprinse în totalitate de flăcări.
Au ars casa şi grajdul pe o suprafaţă de 220 mp, 3 tone de fân şi cca. 3 mc lemn de foc. Obiectivul principal al pompierilor militari a fost de a împiedica propagarea flăcărilor la alte case aflate în apropierea zonei de manifestare a incendiului. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric – siguranţe fuzibile sau alte echipamente defecte ori suprasolicitate” precizează plt. Marius Rus.

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole