O cabana a Ocolului Silvic Prundu Bârgăului a ars din temelii

Cabana aparţinea  Ocolului Silvic „Tihuţa – Colibiţa” din comuna Bistriţa – Bîrgăului.  Salvatorii au localizat şi lichidat incendiul în limitele găsite, intervenţia durând aproximativ 4 ore.

 

,,Luni, 4 februarie a.c., în jurul orei 21.30, dispeceratul integrat I.S.U. – Ambulanţă a fost anunţat, prin numărul de urgenţă unic 112, despre producerea unui incendiu la o cabană aparţinând Două autospeciale de lucru cu apă şi spumă şi un echipaj de prim ajutor din cadrul Gărzii de Intervenţie Prundu Bîrgăului au fost trimise de urgenţă la locul indicat.În paralel, pompierii au acţionat pentru salvarea cât mai multor bunuri materiale din camerele afectate de incendiu, în principal pentru evacuarea unei butelii de gaz care putea produce o deflagraţie. Din fericire, nu au fost înregistrate victime omeneşti, cabana fiind nelocuită în momentul izbucnirii incendiului”  spune plt. Marius Rus, purtător de cuvânt al ISU Bistriţa-Năsăud.

În urma incendiului, a ars cabana din lemn (P+M) compusă din 5 camere, pe o suprafaţă de aproximativ 150 mp, cu bunurile materiale din interior (electronice, electrocasnice, mobilier, articole de îmbrăcăminte). Cauza probabilă care a dus la iniţierea incendiului a fost stabilită ca fiind un scurtcircuit electric –  conductor electric defect sau neizolat corespunzător.

Raimond Petruţ

Recomandari

Alte Articole