(VIDEO) Oltean: Lăzăroiu îşi face imagine pe spinarea PD-L

Oltean: Lăzăroiu îşi face imagine pe spinarea PD-L

Ministrul muncii Sebastian Lăzăroiu profită de calitatea dobândită cu ajutorul PD-L pentru a-şi cultiva propria imagine. Acest lucru este nepermis şi îl condamn. Declaraţiile au fost făcute de secretarul general al PD-L, Ioan Oltean, cu doar 4 ore înainte ca Lăzăroiu să fie demis.

În urmă cu aproape o săptămână, Sebastian Lăzăroiu a declarat la şcoala de vară a PD-L, că partidul va pierde prezidenţialele, dacă va intra în cursă de unul singur.

PDL va pierde alegerile din 2014 dacă nu reuşeşte, chiar de anul acesta, să coaguleze toate forţele de centru dreapta din România. PDL nu poate singur. Poate doar să câştige alegerile din 2012 apo să facă o coaliţie fragilă, majoritară. Ideea e să venim cu un proiect pe următorii 10 ani. Nu candidatul este cel care lipseşte PDL pentru alegerile din 2014, PDL îi lipseşte o viziune pentru 2014, a spus Sebastian Lăzăroiu.

Reacţiile superiorilor de partid nu au întârziat să apară. Primul a fost prim-vicepreşedintele PD-L, Sorin Frunzăverde, care a declarat, în cursul dimineţii de vineri, că îi va solicita lui Emil Boc să-l schimbe pe Lăzăroiu.

Ceva mai după-masă, în jurul orei 13, în cadrul unei conferinţe de presă, secretarul general al PD-L a criticat în termeni duri ieşirile în presă ale lui Lăzăroiu. Deşi deputatul Ioan Oltean a fost ceva mai reţinut în a vorbi despre o potenţială demisie a ministrului muncii, a ţinut totuşi să accentueze faptul că declaraţiile lui Sebastian Lăzăroiu la adresa partidului sunt inadmisibile.

„Mă delimitez şi condamn asemenea declaraţii care fac mult rău PD-L, Guvernului din care face parte cu atâta bucurie domnia sa. Vreau să mai spun un lucru şi pe acesta trebuie să-l reţină domnul Lăzăroiu, că nu a ajuns ministru în temeiul calităţilor sale excepţionale. A ajuns ministru că l-a propus PD-L”, a declarat Ioan Oltean.

La câteva ore după, în jurul orei 17 a venit şi decizia premierului Emil Boc, de a-l revoca din funcţie pe ministrul muncii. Înlocuitoare sa, va fi preşedinta Comisiei de Administraţie Publică din cadrul Camerei Deputaţilor, Sulfina Barbu.

Recomandari

Alte Articole