Ovidiu Crețu: ,,Să transmitem de la Bistrița că suntem parte a ortodoxiei românești”

Deoarece ,,ca neam trebuie să avem o biserică naţională”, Ovidiu Crețu consideră că  din cei 500.000 de lei alocați cultelor din bugetul local, 200.000 de lei ar trebui să fie direcționați înspre Catedrala Mântuirii Neamului. ,,Cred că merită să transmitem un semnal de la Bistriţa că suntem parte a acestui neam, că suntem parte a ortodoxiei româneşti şi că susţinem acest monument al neamului românesc” a spus edilul în cadrul ședinței C.L. Bistrița.

 

 

Construcția Catedralei Mânturii Neamului a început în anul 2010, iar costul lucrărilor este estimat la circa 100.000.000 de euro. Conform Trinitas Tv, până  în acest moment s-au finalizat și recepționat lucrările de armătură pentru elementele verticale cuprinse între cotele 0 – 9. De asemenea s-a montat în proporție de 50% armătura flexibilă și se lucrează în paralel cu zidăria.

 

,,Trebuie să ne implicăm. Dacă era o sumă foarte mare, care ne-ar fi afectat, atunci spuneam nu, dar atâta timp cât este o sumă simbolică prin care ne arătăm de fapt ataşamentul şi nu o contribuţie decisivă, trebuie să ne manifestăm ca atare” a mai spus Crețu.

 

În decembrie 2013, Patriarhia a cerut printr-o circulară Consiliului Județean acordarea unui sprijin financiar în sumă  de 300.000 de lei (,,Vă rugăm, domnule Președinte al consiliului județean să acordați un sprijin financiar în valoare de 300.000 de lei Patriarhiei Române pentru plata materialelor și manoperei necesare lucrărilor la Catedrala Mântuirii Neamului. “), iar Primăriei Bistrița 200.000 de lei.

 

 

Raimond Petruț

Recomandari

Alte Articole