Ioan Oltean şi Radu Moldovan au aceeași opinie: USL nu se va destrăma!

Indiferent de ,,frecuşurile” care există la nivel naţional între PD-L şi PSD sau de coabitările, obicei, de scurtă durată, dintre cele două formaţiuni politice, etrenul tandem Tom şi Jerry este interpretat cu imensă patimă de cei doi grei ai politicii de pe meleagurile lui Coşbuc şi Rebreanu. Evident, ne referim la Ioan Oltean şi Radu Moldovan. Apropo, cine e Tom și cine e Jerry rămâne la aprecierea cititorului! Totuși, vineri, 10 februarie, ei doi au ajuns la aceeași concluzie: USL nu se destramă.

Radu Moldovan a punctat în cadrul conferinței de presă săptămânale a Partidului Social Democrat că în discursul lui Victor Ponta la investirea Guvernului condus de Mihai Răzvan Ungureanu nu s-au regăsit afirmații care să transmită în mod direct sau indirect desființarea USL, deși adversarii politici tocmai asta doresc. Deputatul social-democrat a precizat: ,,Ştiu cum s-a constituit, ştiu care sunt proiectele acestor oameni şi oricât de mare ar fi corul care prevesteşte distrugerea USL, acest lucru nu se va întâmpla. Nu poţi să discuţi de şubrezirea unei construcţii politice făcând referire la un discurs. Eu iau ca glumă toată povestea asta. Cred că, deşi pot exista anumite costuri, fie ele şi electorale, vrem să le arătăm oamenilor că nu suntem toţi la fel şi că vrem să facem altfel de politică. Păi cum să facem acest lucru? Prin comportament în primul rând, că USL are toată disponibilitatea să ia măsuri care să rezolve problemele crizei. Le-am lăsat gratis şi la preşedintele Băsescu, fără să cerem drepturi de autor”

Secretarul general al PDL, deputatul Ioan Oltean, a declarat că nu crede în destrămarea USL. În nota-i caracteristică, liderul democrat-liberalilor bistrițeni a spus: „Opoziţia, din nou, s-a dat în stambă. În loc să perceapă şi să intuiască în mod corect care sunt modalităţile constituţionale de a ajunge la putere şi să fie prezentă în Parlament pentru a participa la votul de învestitură şi a vota împotrivă s-a mulţumit să facă politică în afara Parlamentului şi pe sticla treleviziunilor. Nu pot decât să îl salut şi să îl felicit pe Victor Ponta. Am ajuns în această situaţie să-l felicit că a fost prezent în Parlament”.

În plus, Oltean a avut cuvinte de laudă la adresa lui Ponta, dar l-a ironizat pe Antonescu, pe care l-a numit ,,Gică Contra”: ,,În contrast cu Victor Ponta îl avem pe nemuritorul Crin Antonescu, care s-a dovedit şi de data aceasta totalmente neinspirat, menţinându-se pe aceeaşi linie critică, fiind acel Gică Contra pentru care nimic nu e bine în afară de ceea ce spune şi face el, într-un contrast izbitor cu ce a făcut Victor Ponta.”

Recomandari

Alte Articole