Parteneriat derulat de Biblioteca Județeană ”George Coșbuc” Bistrița

Biblioteca Județeană George Coșbuc deruleaza Parteneriatul Educațional Național „Prietenie …pe o … sfoară…” in colaborare cu Biblioteca Judeţeană „George Bariţiu” Braşov .
Aflat la cea de-a șaptea ediție, acțiunile parteneriatului sunt dedicate promovării literaturii pentru copii şi stimulării interesului pentru lectură a celor mici. Tema propusa pentru acest an este dedicată celebrării operei lui Carlo Collodi.
Numele parteneriatului, „Prietenie …pe o … sfoară…”, a fost inspirat de activitatea practică care însoțește atelierele de lectură. Fiecare copil participant la program realizează un desen inspirat de cartea prezentată. La sfârșitul perioadei de desfășurare, partenerii fac schimb de desene, pe care le expun la sediul lor, pe o sfoară. Expoziția de la Bistrița este deschisă până la sfârșitul lunii august la Secția Împrumut pentru Copii unde pot fi văzute lucrările elevilor din județele: Tulcea, Focșani, Alba, Sibiu, Iași, Călărași, Constanța, Hunedoara, Cluj, Teleorman, Caraș-Severin, Bacău, Arad, Galați.
Dorința organizatorilor pentru acest an și pentru anii care vin este să extindă acest parteneriat în toate bibliotecile publice din România și să aducă în atenția copiilor, dar și a părinților și educatorilor, cât mai multe cărți valoroase și cât mai mulți scriitori pentru copii.

Recomandari

Alte Articole