Patru medici bistrițeni sunt implicați în scandalul medicamentelor

În dosarul care vizează mafia medicamnentelor pentru cancer sunt implicați 4 medici din Bistrița-Năsăud. În urmă cu două zile, mascații au descins la Secția de Oncologie din cadrul Spitalului Județean Bistrița.

Conform jurnaliștilor de la Evenimentul Zilei, în acest caz sunt implicați șeful secției de Oncologie din cadrul Spitalului Județean de Urgență Victoria Bindea, medicul hematolog Geanina Miron, dar și medicii din cadrul Direcției de Sănătate Publică Mariana Deac și Dragoș Marian.

În 28 iulie, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, au fost efectuate percheziții domiciliare în 61 de locații situate în municipiul Bucureşti şi județele Ilfov, Sibiu, Mureş, Sălaj, Cluj, Bistriţa-Năsăud şi Timiş, reprezentând sediile unor societăți comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. În cauză, procurorii au beneficiat de sprijinul de specialitate din partea Serviciului Român de Informații și din partea Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Firmele de medicamente vizate în cauză sunt suspectate că au oferit unor medici din cadrul unor spitale din judeţele Mureş, Sălaj, Sibiu, Bistriţa-Năsăud şi Cluj achitarea cheltuielilor la diverse simpozioane şi congrese internaţionale, acoperind şi cheltuieli personale ale acestora, excursii în mai multe ţări, bunuri, foloase şi alte servicii, condiţionându-le de prescrierea medicamentelor pe care le produc sau pe care le distribuie şi optând pentru medicamentele mai scumpe, în locul celor generice, echivalente, care au aceeaşi compoziţie chimică şi acelaşi efect terapeutic, dar sunt mai ieftine.

Recomandari

Alte Articole