Pentru că nu e lucru ca odihna şi scaun ca cel din bar, 26 de elevi au fost culeşi din barurile din oraş şi predaţi directorilor unităţilor şcolare de care aparţin

Trei echipaje de poliţie au perindat  barurile şi cluburile din municipiul Bistriţa. Nu mică le-a fost mirarea când au descoperit zeci de elevi care ,,studiau” prin bodegile burgului.  Astfel, 26 de elevi au fost identificaţi  de poliţişti şi au fost ulterior  transportaţi cu ,,limuzina” poliţiei ( sub pseudonimul de dubă) la unităţile de învăţământ unde sunt înmatriculaţi. 

Majoritatea elevilor ,,culeşi” din localurile bistriţene proveneau de la Grupul Şcolar Agricol. Directorul instituţiei, Mariana Vlad, spune că este posibil ca acestor elevi să le fie scăzută nota la purtare: ,,Elevii vin la şcoală ca să înveţe nu ca să meargă în oraş pentru alte preocupări.” 

 

„În cursul anului şcolar 2011-2012 au fost realizate 1049 de acţiuni în comun cu IŞJ pentru prevenirea faptelor antisociale şi a infracţiunilor în mediul şcolar şi, de asemenea, 564 de acţiuni pentru prevenirea absenteismului şcolar, fiind depistaţi 1022 elevi care lipseau de la cursuri”, a declarat  purtătorul de cuvânt al Inspectoratului Judeţean de Poliţie B-N, inspector Antonela Gorgan.

În anul şcolar 2011-2012 peste o mie de elevi au fost prinşi în baruri în timpul orelor de curs.

 

Raimond Petruţ

Recomandari

Alte Articole