Percheziții în Bistrița-Năsăud

Poliţiştii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Judecătoria Năsăud au efectuat 11 percheziții pe valea Ilvelor şi Rebrei. Oamenii legii au ajuns şi în Lunca Ilvei şi Parva la persoane bănuite de săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu. Tot astăzi, ofiţeri de la Direcţia Generală Anticorupţie au reţinut un număr de şase poliţişti din cadrul Inspectoratului Judeţean de Poliţie. Ei sunt suspectaţi că ar fi cerut bani unor şoferi pentru a nu-i amenda sau pentru a nu le reţine permisele de conducere ca urmare a încălcării regulilor de circulaţie.

Poliţiştii şi procurorii sub coordonarea Parchetului efectuează mai multe percheziţii la Lunca Ilvei şi Parva. Vizate ar fi primăriile din această comună, dar şi ocoalele silvice. Primarul comunei Lunca Ilvei, Flaviu Lupşan a confirmat faptul că la locuinţa sa, dar şi la sediul Ocolului Silvicdin comună au avut loc percheziţii efectuate de ofiţeri din cadrul Serviciului de Investigare a a Criminalităţii Economice al IPJ Bistriţa-Năsăud. Potrivit primarului Lupşan, percheziţiile sunt consecinţa unor plângeri penale în care primăria Lunca Ilvei ar fi acuzată că a achiziţionat material lemnos de la firme de pe Valea Ilvelor fără licitaţie.

Tot astăzi, şase poliţişti suspectaţi de fapte de corupţie au fost ridicaţi şi au fost audiaţi, în urma unor percheziţii făcute la sediul Serviciului Regim Permise de Conducere şi Înmatriculare a Vehiculelor Bistriţa-Năsăud şi la două posturi de poliţie din judeţ, Maieru şi Parva. Informaţia a fost confirmată de purtătorul de cuvânt al Direcţiei Generale Anticorupţie, subcomisarul Sarmiza Fetcu.

Recomandari

Alte Articole