Perioadă de bilanț pentru polițiștii de prevenire din cadrul IPJ Bistrița-Năsăud

Încheierea anului școlar 2017- 2018 este și pentru Compartimentul de Analiză și Prevenire a Criminalității din cadrul Inspectoratului Județean de Poliție Bistrița – Năsăud, un prilej potrivit de evaluare a campaniilor și proiectelor derulate în parteneriat cu unitățile de învățământ din județ. Pe agenda de activități a polițiștilor de prevenire, un loc primordial au avut astfel de proiecte, deoarece delincvența juvenilă și victimizarea minorilor este cea mai importantă prioritate de prevenire a Poliției Române, asumată la nivel național, dar și județean.

Săptămâna trecută s-a încheiat campania de informare ,,MAI informat, MAI puternic,, – un parteneriat local inedit în domeniul prevenirii criminalității și a faptelor antisociale, precum și a orientării profesionale, derulat în comun de către instituții ale Ministerului Afacerilor Interne – poliție, jandarmerie, anticorupție, antidrog, pompieri. Prin activitățile de informare desfășurate atât în comun, cât și individual – instituțional – prezentări în plen, sau discuții pe ateliere de interes – în liceele din județ, am prezentat elevilor atribuțiile și misiunea fiecărei instituții, am discutat despre ce ne aseamănă, ce ne deosebește, am lămurit confuziile care se fac de multe ori între profesiile specifice ministerului, dar am și promovat activitățile specifice domeniului prevenire. În perioada mai – iunie, s-au derulat 15 activități pe specificul campaniei, în 7 licee din județ. Informațiile au ajuns la aproximativ 1000 de elevi, atât din mediul rural, unde nevoia de informare este mai mare (Liceul Tehnologic ,,Liviu Rebreanu,, Maieru, Liceul Tehnologic Rodna, Liceul Teoretic ,,Solomon Haliță,, Sângeorz- Băi, Liceul tehnologic Lechința), cât și la cei din mediul urba (Colegiul Național ,,Andrei Mureșanu,, Bistrița, Liceul cu Program Sportiv Bistrița, Colegiul Național George Coșbuc Năsăud) .

Tot în această perioadă, în cadru festiv, s-a finalizat proiectul – parteneriat educațional poliție- școală- familie ,,Ai grijă de viața ta!,, derulat de Postul de Poliție Rebra, în parteneriat cu Școala Gimnazială nr. 1 Rebra. Pe întreaga durată a anului școlar, peste 300 elevi din această școală au primit informații pe teme antivictimizare, siguranță rutieră, sau delincvență juvenilă de la polițiști, cu sprijinul și implicarea directă a cadrelor didactice din școală, precum și a altor membri ai comunității.

Recomandari

Alte Articole