Persoanele private de libertate transmit mesaje antidrog elevilor

În baza protocolului de colaborare existent între Penitenciarul Bistriţa şi Liceul cu Program Sportiv Bistriţa, astăzi, 29 octombrie 2012, 18 elevi ai clasei a IX-a ai instituţiei de învăţământ menţionate au participat în unitatea de detenţie la o activitate referitoare la prevenirea consumului de droguri.

,,Întâlnirea a permis elevilor şi cadrelor didactice participante să abordeze tema menţionată, având ca mărturie experienţele de viaţă a două persoane private de libertate foste consumatoare de droguri, aflate în prezent în executarea unor pedepse privative de libertate în Penitenciarul Bistriţa. Mesajul persoanelor private de libertate prezente la activitate a urmărit informarea şi conştientizarea tinerilor asupra efectelor nocive produse de consumul de droguri, precum şi asupra implicaţiilor în plan personal şi social ale consumului” a declarat inspectorul de penitenciare Laura Opriș, purtătorul de cuvânt al Penitenciarului Bistrița.

Activitatea a fost coordonată de psihologul penitenciarului într-o manieră interactivă, stimulându-se dialogul şi dezbaterea aspectelor care au trezit interesul tinerilor cu privire la acest fenomen.

Plecând de la ideea realizării unei prevenţii generale, prin conştientizarea consecinţelor nefaste pe care le produce consumul de stupefiante, această activitate a avut ca scop promovarea în rândul tinerilor a unor comportamente responsabile, însuşirea unor atitudini şi principii de viaţă sănătoase, dar mai ales în conformitate cu regulile şi normele sociale.

Recomandari

Alte Articole