Peste 20 de consumatori de ,,spirt medicinal” au murit după ce au consumat un produs de uz extern fabricat la Năsăud

Potrivit jurnaliștilor de la bihorstiri.ro, Direcția de Sănătate Publică (DSP) Bihor a primit o informare îngrijorătoare cu privire la un produs numit Alcofarm, produs în Bistrița-Năsăud ( firma Pet&Ady Trading SRL) și care este vândută drept „loțiune pentru îngrijirea epidermei”. Se pare că Centrul Regional de Sănătate Publică Cluj a descoperit o concentrație a alcoolului metilic de peste 60.000 grame/hectolitru.

În Bihor, în cursul anului 2013 au fost semnalate 25 cazuri de decese în urma consumului produsului mai sus menţionat. Se pare că sfârșitul consumatorilor de ,,spirt medicinal” filtrat prin pâine s-a datorat faptului că loţiunea Alcofarm conţine alcool metilic, componentă nemenţionată pe eticheta produsului.

Autoritățile sanitare bihorene au transmis deja Ministerului Sănătății situația și a cerut luarea unor măsuri precum inițierea de controale mixte în colaborare cu inspectori ai Comisariatului Județean de Protecția Consumatorilor Bihor la agenți economici (depozite, distribuitori, unitati de desfacere). De asemenea, celelalte DSP-uri din țară au fost și ele informate despre pericolul din Alcofarm prin intermediul Sistemului Rapid de Alerta pe Non-aliment.

 

Raimond Petruț

 

 

 

Recomandari

Alte Articole