Peste 300 de elemente de muniție au fost distruse în Poligonul Dorolea (VIDEO-GALERIE FOTO)

Vineri, 23 august, echipa pirotehnică din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă „Bistriţa” al judeţului Bistriţa – Năsăud a executat o misiune de distrugere a muniţiei rămasă neexplodată din timpul celui de-al Doilea Război Mondial, asanată pe teritoriul judeţului.

 

,,Au fost distruse, în condiţii de siguranţă, un număr de 334 de elemente de muniţie (3 proiectile explozive cal. 100 mm, 1 proiectil perforant trasor cal. 100 mm, 1 grenadă de mână defensivă, 1 proiectil exploziv cal. 85 mm, 1 proiectil exploziv cal. 76 mm, cartuşe de diferite calibre şi tuburi cartuş).În cazul descoperirii de muniţie neexplodată, anunţaţi imediat prin numărul unic pentru apel de urgenţă 112 organele abilitate.Reamintim pe această cale că muniţiile neexplodate pot constitui un real pericol” a precizat plt. Marius Rus, purtătorul de cuvânt al ISU Bistrița-Năsăud.

În cazul descoperirii unor elemente de muniţie neexplodată, specialiştii I.S.U. „Bistriţa” atrag atenţia asupra respectării următoarelor recomandări: nu le atingeţi, nu le loviţi sau mişcaţi din locul în care au fost descoperite, nu le introduceţi în foc, nu încercaţi sau demontaţi focoasele sau alte elemente componente, nu ridicaţi, nu transportaţi şi nu introduceţi muniţiile în încăperi, locuinţe sau grămezi de fier vechi, nu demontaţi şi nu predaţi la operatori economici specializaţi muniţii neexplodate în scopul valorificării ca deşeuri metalice, nu folosiţi muniţiile pentru improvizarea diferitelor unelte sau ca ornamente, în zona în care se presupune că ar exista muniţie neexplodată, nu permiteţi accesul, nu faceţi focul şi nu executaţi lucrări de îmbunătăţiri, săpat, nu lăsaţi copiii să se joace cu aceste elemente de muniţie.

Raimond Petruț

 

Recomandari

Alte Articole